Япония се опитва да организира среща между министър-председателя Шиндзо Абе и

...
Япония се опитва да организира среща между министър-председателя Шиндзо Абе и
Коментари Харесай

И Япония се подготвя среща с Ким: страната иска връщането на отвлечени от Северна Корея японци

Япония се опитва да провежда среща сред министър-председателя Шиндзо Абе и Ким Чен-ун, откакто севернокорейският водач разгласи, че е отворен за диалози, съобщи AFP.

Японският ежедневник " Sankei Shimbun " разгласи, че Ким е разискал опцията по време на историческата си среща с президента Тръмп.

" По време на срещата с Тръмп Ким му споделил: " Мога да се срещна с министър-председателя Шиндзо Абе ", предава изданието.

Япония желае диалозите, с цел да придвижи въпроса с отвлечените преди десетилетия жители на страната в Северна Корея, по който има дребен прогрес, без значение от напъните на дипломатите през последните месеци.

В четвъртък, на среща с роднините им, Абе повтори молбата си за разговор с Пхенян по този въпрос. 

" Ще слага непосредствено въпроса пред Северна Корея и ще работя за разрешаване на въпроса ", сподели той пред фамилиите, добавяйки, че Япония би трябвало да поеме самодейността.

Правителствените управляващи обмислят няколко сюжета за среща, в това число посещаване в Пхенян през август. Вариант е двамата водачи да беседват на конференция в Русия през септември.

Японските жители са отвлечени от севернокорейските служби през 70-те и 80-те години на предишния век, с цел да им оказват помощ да обучат шпионите си при внедряването им в Южна Корея, а също и да обучат на японски език чиновниците в службите. Въпросът съществено обтегна връзките сред двете страни.

Официалната информация е, че става въпрос за 17 души, само че има съмнения, че още десетки японци са били отвлечени.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР